Az Európai Unió támogatásával nyújtott hitelek és programok is segíthetik a banki hitelezési tevékenység élénkülését - jelentette ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Felügyeleti Tanácsának elnöke szerdán Egerben. - Írja az Ügyvezető.hu HR portál

A hitelezés felgyorsulásának köszönhetően pedig újra forrásokhoz juthatnak a piacképes termékeket előállító vállalkozások, és élénkülhet a gazdaság - tette hozzá Farkas Ádám, annak a "roadshow"-nak az egri állomásán, amelyet a Magyar Vállalkozás-finanszírozási (MVF) Zrt. rendez az országban kis- és középvállalkozások számára.

A tanácskozáson elhangozott, hogy 2015-ig, uniós források nyomán, mintegy 200 milliárd forint kedvezményes hitelt vehetnek fel a magyar kis- és középvállalkozások négyféle hitelkonstrukció formájában.

A felhasználható 200 milliárd forint 85 százaléka uniós forrás, míg a fennmaradó 15 százalék hazai társfinanszírozás.

Mindennek nyomán kedvező kamatozású hiteleket nyújtanak az Új Magyarország Program keretében a szektornak. Garanciavállalással, illetve az induló vállalkozások esetében kockázati tőke kihelyezésével segítik a kis- és középvállalkozások működését.

Ilyen, a maximum 10 millió forintos Mikrohitel, a Kis- és Középvállalkozói Hitel, amelynek keretében legfeljebb 100 millió forint kölcsönt kaphatnak a vállalkozások, a 200 millió forint maximális értékű Forgóeszköz Hitel és az 50 millió forintig igénybe vehető úgynevezett Kishitel - sorolta a vezérigazgató.

A vállalkozók országszerte 60 közvetítőn, pénzintézeten és pénzügyi szervezeten keresztül juthatnak hozzá a kedvezményes kamatozású forrásokhoz - mondta Benke Ákos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalati.blog.hu/api/trackback/id/tr51500961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása